Van 10 maart tot 22 september 2019 (except jaarlijkse afsluiting van 15 juli tot 15 augustus) organiseert Huize Lismonde een tentoonstelling met titel: Lismonde in de wereld.
 
Doorheen een zeventigtal persoonlijke tentoonstellingen voor hem georganiseerd, en niet te vergeten een twintigtal andere die na hem plaatsvonden, zal deze nieuwe tentoonstelling te Huize Lismonde de aanwezigheid van Lismonde en de uitstraling van zijn oeuvre aantonen, niet alleen in België maar in vele andere landen over de wereld.

Om maar buitenlandse steden te noemen (buiten Brussel in 1977 en 1992) die hem verwelkomden naar aanleding van retrospectieven van zijn oeuvre, nl. Amsterdam in het Stedelijk Museum, Rotterdam in het Museum Boymans-van Beuningen, Rome en Luxemburg, was Lismonde eveneens aanwezig in prestigieuse Biënnales zoals die van Venetië in 1956 en 1966, die van Sao-Paulo in 1959 (waar hij telkens prijzen behaalde met betrekking tot het tekenen, zijn specialiteit), en in de Documenta van Kassel. Bovendien vinden we Lismonde ook terug in talrijke internationale tentoonstellingen over vier werelddelen voor zijn productie van prints en wandtapijten die lang gepaard ging met zijn houtskool-en inktcreaties, waarvoor hij het best bekend is in België.De rijk geillustreerde catalogus (in Frans) van deze tentoonstelling
zal op aanvraag verkrijgbaar in
Huize Lismonde, Dwersbos 1 te 1630 Jinkebeek
Bankrekening BE09 3101 4211 1857

Voor de prijs van 10 €.